Alumnivereniging IANA

Wanneer je klaar bent met je bachelor Bèta-Gamma, Future Planet Studies of over een paar jaar Science, Technology & Innovation, kun je terecht bij het Interdisciplinair Alumni Netwerk Amsterdam (IANA). Bij IANA worden de afgestudeerden van Bèta-Gamma, Future Planet Studies en Science, Technology & Innovation samengebracht. Hierdoor ontstaat een hecht netwerk wat door alumni gebruikt kan worden voor het uitwisselen van interessante initiatieven, baanmogelijkheden en/of behouden van sociale contacten. IANA brengt haar leden bijeen door het organiseren van evenementen rondom interdisciplinaire thema’s en meer informele evenementen als borrels, diners of bandjesavonden. 

IANA is in 2013 ontstaan door de krachten te bundelen van de in 2009 opgerichte alumnivereniging bèta-gamma (AVBG), het IIS en studievereniging Spectrum (voorheen SVBG). Om de band met Spectrum te houden, zit er altijd een afgevaardigde van ons bestuur in het IANA-bestuur. Ook is er contact tussen het IIS en het IANA-bestuur. 

De naam IANA heeft meerdere betekenissen en is daardoor zeer multidisciplinair. De voornaamste betekenis van IANA is uit het boeddhisme en hindoeïsme waar yana reis, pad of klimmen betekent. Bij IANA wordt deze definitie als metafoor gebruikt voor studenten, waar ook een pad beklommen wordt. 

Wil je up-to-date blijven van de evenementen van IANA? Stuur een mailtje naar interdisciplinairalumninetwerk@gmail.com om in de mededelingen groep om een link te krijgen naar de mededelingen appgroep.

Contact: interdisciplinairalumninetwerk@gmail.com