Algemeen

Het Spectrumhok

Het Spectrumhok

Tijdens al dat studeren op de universiteit heeft iedere student wel eens behoefte aan een break. Waar kun je nou beter een break houden, dan op een plek waar je gratis koffie/thee kunt halen, kunt chillen op de bank en goedkope snacks kunt halen?

hok1.jpg
Ingang van het Hok

Dat kan allemaal in het spectrumhok; de plek om gezellig samen te komen met je studiegenoten (die bijvoorbeeld een andere major doen) en die eerste- en ouderejaars met elkaar verbindt! 

In het spectrumhok kun je dus als gezegd gratis koffie/thee halen. Dit kun je zelf zetten in het keukentje. In de keuken vind je verder een tosti-ijzer en magnetron die je kunt gebruiken. Bovendien is er een koelkast waar je je eten in kunt bewaren op voorwaarde dat er een briefje op zit met je naam en datum. Naast al deze voorzieningen, beschikt het spectrumhok ook over een aantal hele chille banken, een wc en een tafelvoetbaltafel waar je gebruik van kunt maken. 

Je vindt het spectrumhok op het Science Park (kamer B0.171). Op de afbeelding hiernaast zie je waar precies. Het hok is in principe elke dag open van 10.00-17.00, maar vak kun je er wel eerder en zeker later nog terecht (op doordeweekse dagen uiterlijk tot 22.00, want dan gaat het Science Park dicht). 

Het Spectrumlied

Het Spectrumlied

Na de aftrap op het gala is ze al geregeld langsgekomen op de borrels: het nieuwe Spectrumlied! Wil jij volgende keer ook Spectraal meeblèren op de melodie van Angels, of gewoon genieten van dit staaltje interdisciplinaire poëzie, dan is hier de tekst! Wil je lekker meezingen? Dan hier ook de karaoke versie

Het spectrumlied (Melodie: Angels van Robbie Williams) 

Ons hok is mooi 

Maar toch meestal 

Ook een teringzooi 

Tezamen hier Stef 

Stuntpiloot en bier 

Tot in de eeuwigheid 

Allerbeste vrienden 

Voor het leven 

Tot de bul ons scheidt 

Interdisciplinair 

Vol charme en flair 

Zo spectaculair 

Ja de toekomst reikt ver 

En als een ster 

Straal ik in een Spectrum 

Dwaal ik binnen Spectrum 

Zo feilloos ongericht 

We strijden door 

Doelloos doch doortastend 

Dilemma’s zo belastend 

Waardoor ik steeds weer zwicht 

Schouder aan schouder 

Spectrum breekt het licht 

Smeuïg aangebrand AJW-tosti’s 

O zo krokant 

Duurzaamheid 

Vegetariër tot etenstijd 

Interdisciplinair 

Vol charme en flair 

Zo spectaculair 

Ja de toekomst reikt ver 

En als een ster 

Straal ik in een Spectrum 

Dwaal ik binnen Spectrum 

Zo feilloos ongericht 

We strijden door 

Kiezen kan ook later 

Studeren met een kater 

Fuck het is al licht 

Schouder aan schouder 

Spectrum breekt het licht 

*melodische solo waarop liefkozend ‘Spectrum’ gescandeerd wordt tot aan de climax van het volgende refrein*

En als een ster

Straal ik in een

Spectrum Dwaal ik binnen 

Spectrum Zo feilloos ongericht 

We strijden door 

Doelloos doch doortastend 

Dilemma’s zo belastend 

Waardoor ik steeds weer zwicht 

Schouder aan schouder 

Spectrum breekt het licht

Memorabele Uiltjes

Memorabele uiltjes

Memorabele uiltjes zijn Spectrumleden die geen bestuur hebben gedaan, maar wel een benoemenswaardige hoeveelheid tijd, enthousiasme en energie in Spectrum hebben gestoken. Het bestuur kiest ze uit en kondigt het aan op de ALV. We willen ze hieronder even extra in het zonnetje zetten, bedanken voor al hun liefde en tijd en hun mooie herinneringen bij Spectrum herleven. Geniet ervan! En geef ze en bedankje als je ze tegenkomt. 🙂

Britt & Evert (oktober 2023)

  • Britt

Britt: Spectrum is voor mij altijd een warm bad geweest, waar ik vrienden heb kunnen maken en altijd het gevoel heb gehad dat ik mezelf kon zijn. Ik kan ontzettend genieten van alle verschillende interesses en persoonlijkheden binnen de vereniging (Cliché, maar waar). De reisjes zullen voor altijd blijvende herinneringen zijn en mijn jaren bij de KAC hebben me gevuld met creativiteit en grapjes waar ik nog lang op door kan teren.

Britt heeft in al haar jaren Spectrum heeel veel commissies, KAC, ICA… gedaan. Maar daarnaast heeft ze ook het 25e lustrumjaar van onze vereniging georganiseerd met de LuCo, hangt d’r HokCo-hoofd overal in het Hok zodat jij je troep opruimt en heeft ze al meerdere ALV’s geweldig voorgezeten. Ze is zó actief (en top!) dat ze zelfs algemeen Britt is bij de RvA. En na jaren Spectrum zien we d’r nog steeds op de VrijMiBo’s. Dankjewel Britt!

  • Evert

Evert: Het is niet makkelijk om te kiezen uit alle leuke activiteiten, commissies en momenten die ik bij Spectrum mogen organiseren en meemaken. De toenmalige Educatiecommissie was de eerste commissie waar ik ooit bij ben gegaan, en met de supergezellige, hechte groep en onvergetelijke borrels zal ik voor die tijd een speciaal plekje in mijn hart bewaren. Daarnaast vond ik de Studiereis en het Zeilweekend altijd geweldig en als laatste zal ik het hangen in het hok, met alle bijkomende leuke gesprekken en het leren kennen van nieuwe mensen enorm gaan missen. Ik ben dankbaar dat ik wat voor de vereniging heb kunnen betekenen, en hoop dat we nog tot in de verre toekomst iedereen een onvergetelijke studententijd kunnen geven!

Evert is ten eerste de advocaat/rechter van Spectrum. Hij heeft meerdere besturen geholpen de statuten en het HR uit te pluizen, hij heeft veel bijgedragen aan de statuten werkgroep in 2023 en staat voor elk lid klaar om mee te denken of ze echt wel goed de wet volgen. Daarnaast heeft Evert de SoCo, de AcqCie, ICA en nog meer gedaan. En is Evert tot op de dag van vandaag een stukje hokmeubilair. Bedankt Evert!

Faye (februari 2024)

Faye: Spectrum heeft voor mij de afgelopen 5 jaar echt als een tweede thuis gevoeld! Ik heb me ontzettend vermaakt, vooral in de ‘serieuze’ commissies (geloof het of niet, juist daar zitten alle gekkies) zoals de educie, hokco, acqcie en de kasco. Vooral in het hok voel ik me thuis, daar doe ik graag mee aan een hokspoon, of maak ik mijn favoriete broodje geitenkaas, appel honing in het tostiijzer (try it out people). Alle twee mijn periodes in de soco zijn toch mijn favoriete momenten, omdat daar mijn bestuukies en restuubjes zijn uitgekomen, waar ik waanzinnig trots op ben <3 Ik zal spectrum voor altijd bij me dragen!

Faye heeft als inmiddels oude lul al erg veel meegemaakt in haar Spectrum carrière. Ze heeft twee!! keer een nieuw bestuur samengesteld, ontelbaar veel commissies gedaan, bestuur vaak geholpen bij ALV’s en nog ontelbaar andere dingen. Ook is ze al jaren onmisbaar hokmeubilair, waar ze graag praatjes maakt met iedereen die langs komt. Zelfs na al deze tijd is ze nog steeds actief binnen Spectrum en komt ze graag naar ALV’s en andere activiteiten! Faye, heel erg bedankt voor al je inzet de afgelopen jaren!!

WhatsApp Image 2024-02-22 at 15.00.42.jpeg